Tuesday, June 18, 2013


Transfer Factor ialah sejenis protein semulajadi dalam badan manusia yang mengawal dan meningkatkan prestasi imun sistem kita. Produk Transfer factor syarikat diekstrak dari telur ayam dan susu awal lembu (kolostrum). Pengetahuan tentang transfer factor wujud disebabkan usaha perintis imunologi Dr. H. Sherwood Lawrence. 

Dalam tahun 1949, Lawrence menemui bahawa dengan menyuntik ekstrak leukosit daripada seseorang yang pernah dijangkiti tuberculosis daripada seseorang yang pernah dijangkiti tuberculosis pada seseorang yang masih belum dijangkiti, imuniti diberikan kepada penerima tersebut, mengelakkannya daripada terkena jangkitan. Dr. Lawrence menamakan ekstrak tersebut Transfer Factor dan kemungkinan untuk berkongsi imuniti semula jadi antara sesama manusia dan juga di antara haiwan dan manusia menjadi suatu kenyataan.

Bukti pertama potensi pengaktifan sel imun dalam jangkitan, kawalan tumor.

Bertahun-tahun yang lalu, ahli sains menganggap bahawa sel pembunuh semulajadi adalah alat yang penting dalam sistem pertahanan imun badan. Wujud untuk membunuh, sel-sel ini dianggap bergerak terus dari sumsum tulang, di mana ia dihasilkan, ke dalam darah, beredar dari sana lalu menyusup masuk ke tapak tumor awal atau agen jangkitan dalam badan. Transfer factors ialah molekul semula jadi mikroskopik yang berada dalam jasad semua haiwan. Ia adalah pengutus, menghantar maklumat imuniti tentang kehadiran suatu ancaman imun – Sama ada luaran atau dalaman, dan cara untuk bertindak dengan betul, dari satu sel imun ke sel imun yang lain.

Monday, May 13, 2013

Energy Go Stix

Energy Go Stix



Energy Go Stix will help you power through your busy day, with zip to spare! Infused with 4Life Transfer Factor E-XF™ and a clever blend of energy-boosting ingredients, simply mix one citrus-orange pack with eight ounces of water and you’re good to go… and go… and go!

Energy go stix's Primary Benefits

• Supports healthy energy levels
• Provides cardiovascular support
• Promotes healthy mental performance
• Supports weight management
• Promotes immune system health with our exclusive Transfer Factor E-XF extract

What makes Energy go stix so unique?

• Yerba mate supports healthy energy levels within the body.
• Green tea is one of the most studied natural products in the world. It helps support healthy weight management through thermogenesis.
• Native to the Amazon basin, guarana provides your body with powerful support for healthy energy levels all day long.
• Energy Go Stix includes 4Life’s Transfer Factor E-XF to give you a powerful immune boost from transfer factors sourced from cow colostrum and chicken egg yolks.
• Transfer factors are tiny messenger molecules that transfer immunity information from one entity to another, such as between a breastfeeding mother and her newborn infant.
• The extraction processes for transfer factors from colostrum and egg sources are protected by US patents 6,468,534 (egg yolks) and 6,866,868 (exclusive manufacturing techniques), with other patents pending.

Ingredients
Maltodextrin, Natural Flavor, Citric Acid, L-Arginine, L-Glutamine, Taurine, Green Tea Extract, Yerba Mate, Creatine Monohydrate, Ornithine Alpha-KetoGlutarate, LCarnitine, Siberian Ginseng, Guarana, Maca (Lepidium meyenii), Transfer Factor E-XF, Beta-Carotene (as color), Rhodiola Rosea Extract, Acesulfame Potassium (Ace-K), American Ginseng Root, Riboflavin, Korean Ginseng, Silicon Dioxide, Sucralose, Xanthan Gum, Chromium Polynicotinate

feel free to contact or pm me at this no: 011-27660237

4Life Energy Go Stix (30 Peket)

4Life Energy Go Stix (30 Peket)
"Sokongan untuk Penjana Tenaga"

Energy Go Stix dirumus khas untuk membantu badan anda mengekalkan tenaga pada setiap masa.

Sokongan Utama : Penjana Tenaga

Sokongan Kedua : Pengurusan Berat Badan dan Sistem Imun

Energy Go Stix

Energy Go Stix akan membantu anda sentiasa bertenaga melalui hari-hari yang sibuk! Disertakan dengan 4Life Transfer Factor E-XF ™ dan campuran ramuan hebat meningkatkan tenaga. Hanya campurkan satu paket limau berperisa atau buah berperisa dengan lapan auns air dan anda akan merasa bertenaga.

Ciri-ciri Produk

• Meningkatkan tenaga dan stamina
• Menyokong ingatan, kecerdasan dan mood
• Menggalakkan metabolisme yang sihat dan pengurusan berat badan jika disertai dengan pemakanan yang seimbang dan senaman
• Bercirikan rangsangan tenaga daripada campuran sinergi amino asid dan pasangan Yerba, guarana, ekstrak teh hijau, dan tiga bentuk ginseng
• Mengandungi Transfer Factor E-XF ™ sokongan sistem imun
• Rasa buah yang lazat

Energy Go Stix mengandungi bahan-bahan yang telah ditunjukkan untuk menyokong tuntutan struktur / fungsi.

Keterangan Produk

• Transfer factor adalah molekul pembawa maklumat halus yang memindahkan imuniti daripada satu entiti kepada yang lain, seperti di antara ibu dan bayi susu ibu beliau.
• Campuran ekslusif Transfer Factor E-XF ™ menggabungkan kuasa dan kekuatan Transfer Factor daripada kolostrum lembu dan kuning telur untuk spektrum yang luas sokongan sistem imun yang ada.
• Proses pengekstrakan Transfer Factor daripada sumber kolostrum dan telur dilindungi oleh paten AS 6468534 (kuning telur) dan 6866868 (teknik pengeluaran eksklusif), dengan paten lain sedang menunggu kelulusan.
• Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa 4Life Transfer Factor E-XF meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fungsi sel Natural Killer yang mengesankan sehingga 283 peratus. Sel-sel pembunuh semulajadi di barisan hadapan sistem imun anda.

Testimoni

"Latihan saya sia-sia tanpa Energy Go Stix! Saya berasa hebat bila mengambilnya, terutama kerana saya tahu ia juga menyokong sistem imun saya. Apabila saya di tempat kerja dan saya menjadi letih pada siang hari, saya akan mengambil Energy Go Stix dan ia membuatkan hari berlalu lebih cepat. Ia amat mudah untuk disimpan. Saya hanya meletakkan satu dalam beg tangan saya dan saya akan gunakan bila saya perlukan tenaga tambahan. Saya suka Energy Go Stix! "

Idelsis Geldhof
Presidential Diamond
California, Amerika Syarikat


"Dalam industri minuman tenaga di Amerika Syarikat sekitar $7.2 billion, saya masih belum jumpa produk minuman tenaga yang lebih baik daripada Energy Go Stix. Saya suka fakta bahawa saya boleh mendapatkan sokongan sistem imun dalam produk yang juga membantu menyokong tahap tenaga saya, sama ada saya di gimnasium atau keluar membentangkan peluang 4Life ini. "

Marcos R. Rivera Tellado
Presidential Diamond
Florida, Amerika Syarikat


"Dalam usia muda saya, saya adalah seorang yang sentiasa aktif. Tetapi lama kelamaan, ia menjadi lebih sukar bagi saya untuk bersaing dengan kehidupan saya sebagai seorang ibu kepada tiga orang kanak-kanak lelaki yang lasak. Saya pergi latihan di gimnasium, tetapi saya mempunyai masalah untuk mengikuti di dalam kelas senamrobik. Saya cuba produk tenaga lain, tetapi hasilnya tidak baik bagi saya. Apabila saya mula menggunakan Energy Go Stix, saya dapat seimbangkan dengan aktiviti-aktiviti harian saya dan masih mempunyai tenaga yang cukup untuk pergi bekerja di luar lebih selepas kelas. Ramai kawan-kawan telah melihat betapa gembiranya saya. Saya amat berterima kasih berkat produk ini. "

Lupe Briseno
Pengedar 4Life
California, Amerika Syarikat


"Energy Go Stix adalah salah satu produk kegemaran saya. Saya mengambil setiap hari kerana ia menyediakan rangsangan semula jadi dalam tenaga. Tidak seperti produk-produk tenaga lain yang boleh menyebabkan keresahan dan rasa gelisah, Energy Go Stix berfungsi dengan hebat yang mana ia satu-satunya perkara yang anda inginkan dalam menjana rangsangan yang besar dalam tenaga.

Carlos E. Ramírez
International Diamond
Utah, Amerika Syarikat


Cara Pemakanan :

Campurkan satu (1) peket dengan 8 oz cecair

credit to : 4lifegroup.blogspot.com -

Sunday, May 12, 2013

Transfer Factor Advance Chewable - terbaik untuk kanak-kanak..

Sokongan kekuatan immun dalam bentuk tablet mudah dikunyah.
Hasil kajian melalui “Independent Studies” menunjukkan bahawa produk ini mampu meningkatkan aktiviti sel-sel immun sehingga 283 peratus.
Tablet yang mudah dikunyah dengan perisa “citrus-cream” yang lazat.
Sama kekuatan seperti Transfer Factor Advance, tetapi di dalam bentuk chewable (dikunyah).
  1. Melatih sel-sel immun yang masih belum matang untuk mengenal pasti potensi serangan ke atas badan, serta bersiap-sedia untuk menanganinya.
  2. Mempercepatkan fasa pengenalpastian terhadap sesuatu jenis ancaman penyakit, dan seterusnya memendekkan tempoh penghidapan penyakit berkenaan.
  3. Merangsang tindakbalas immun, atau menjadikannya seimbang dengan “suppressing” sistem imun yang terlebih
Rasanya enak, berperisa citrus. Sesuai untuk kanak-kanak dan juga dewasa. Produk ini dapat membantu meningkatkan dayaberfikir (IQ) dan daya imun sesiapa sahaja. Juga digunakan untuk kes-kes SlowLearner atau Autism.

Autisme

Autisme mungkin disebabkan oleh pendedahan terhadap virus, terutamanya rubela yang menyebabkan sejenis demam campak. Ramai penyelidik percaya bahawa pertentangan antara sistem yang muda dan belum matang dengan virus tersebut menyebabkan perkembangan autisme. Di samping itu, beberapa kajian mencadangkan bahawa autisme sebenarnya mungkin adalah reaksi tak normal terhadap vaksin virus hidup bagi sesetengah kanak-kanak rentan yang mempunyai sistem imun belum matang. Penyelidik telah menemui bahawa kanak-kanak yang autistik seringkali menderita akibat sistem imun yang lemah. Daripada dua puluh dua orang kanak-kanak autistik yang dirawat dengan  Transfer Factor tambahan, dua puluh satu bergerak balas dengan baik. Sepuluh orang daripada kanak-kanak tersebut bertambah baik daripada kedua-dua segi emosi dan mental, cukup untuk membolehkan mereka memasuki sekolah aliran utama.

Motivasi Bangkit

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Sedikit motivasi untuk kita hayati bersama pada hari ini.
Setiap orang inginkan kejayaan dan kekayaan dalam hidup. Tetapi sebenarnya ada 3 sebab atau 3 faktor yang menghalang kita untuk mencapai bebas kewangan.
Sebab Pertama: Tidak mengambil keputusan untuk bebas kewangan.
Ya betul...semua orang mengharapkan, malah mendoakan kejayaan dan kekayaan. Tetapi tidak mengambil keputusan yang jitu untuk mencapai kejayaan. Kita silap kerana tidak meletakkan keutamaan kejayaan dan kekayaan di dalam hidup. Jadi, mulai hari ini tetapkan keutamaan kejayaan dan kekayaan dalam hidup.

Jika kita ingin menjadi doktor, kita akan belajar perubatan.
Jika kita ingin menjadi peguam, kita akan belajar undang-undang.
Jika kita ingin menjadi penyanyi, kita akan belajar muzik.
Jika kita ingin bebas kewangan, kita perlu belajar mengenai wang

baca selanjutnya disini http://transferfactorbest.blogspot.com
Sebab Kedua: Menangguh-nangguhkan langkah sehingga menjadi terlalu lewat.
Ya..setiap penangguhan disertakan sekali dengan alasan.
Saya busy lah...
Saya tak ada masa lah...
Saya takde kemahiran lah...
Saya takde duit lah...

dan bermacam-macam lagi alasan. Bak kata Dr Fadhilah Kamsah, "Orang buat duit, kita buat alasan..." setiap alasan logik2 belaka..yer lah, nama pun alasan...
Setiap manusia biasanya tergerak untuk melakukan sesuatu termasuk mencari duit lebih apabila timbul masalah sahaja. Masa tengah senang, tak ada fikir pun...Buat tak endah, tak risau..buat rileks jer...Tak hiraukan apa-apa. Bila dah ada masalah, mulalah kelam kabut. Mulalah mencari penyelesaiannya. kadang2 keadaan dah terlalu lewat dan sukar melakukan perubahan.
Oleh itu, kita perlu bersedia lebih awal. Orang tua-tua kata, "sediakan payung sebelum hujan".
Sedarilah...memang terdapat hubungan antara wang dan masa. Jika anda bercita-cita untuk bebas kewangan, mulalah secepat mungkin.
Bayangkan anda inginkan kebebasan dengan menjana pendapatan RM20,000 sebulan pada 2 tahun lagi. Jika anda bermula sekarang, anda mempunyai masa selama 2 tahun untuk berusaha. TETAPI jika anda ingin bermula setahun kemudian, anda hanya ada masa 1 tahun sahaja untuk fight ! mampukah anda?
Jadi, mulakan awal..seawal mungkin. Bila lagi kalau bukan hari ini?
baca selanjutnya disini http://transferfactorbest.blogspot.com
Sebab ketiga : Sikap takut pada kegagalan - anda akan gagal.
Akibat takut pada kegagalan, seseorang itu tidak meletakkan usaha yang lebih.
Akibat takut pada kegagalan, seseorang itu tidak memulakan perniagaan.
Akibat takut pada kegagalan, seseorang itu tidak memulakan usaha.
Akibat takut pada kegagalan, seseorang itu tidak MELAKUKAN LANGKAH PERTAMA !
Contohnya, saya bagi jelas sikit. Bila anda takut pada kegagalan, anda tidak akan berusaha dengan kuat. Mungkin anda akan cakap macam ni dalam hati,
" Alahh..tak perlu lah buat betul-betul...kalau tak menjadi pun takpe, takde la rugi dan terasa sangat. Kita buat sikit jer..so tak pressure sangat"
Anda silap kalau berfikir macam tu kerana, musuh utama kepada kejayaan adalah, takut kepada kegagalan. Saya ulangi sekali lagi, MUSUH UTAMA KEPADA KEJAYAAN ADALAH KERANA TAKUT PADA KEGAGALAN.
Sebenarnya, kegagalan mengajar kita cara untuk berjaya. Daripada hasil kajian mendapati, jutawan-jutawan dan orang-orang yang berjaya pada hari ini adalah 98% PERNAH GAGAL...
Mungkin pernah gagal dalam perniagaan...
Atau pernah mengalami hutang keliling pinggang...
Takut kepada kegagalan, menghalang kita mengambil langkah pertama !
Orang yang berjaya adalah, orang yang akan bangkit kembali daripada kegagalan dan terus berusaha dengan meletakkan matlamat dihadapan.
Apapun rintangan dan halangan, mereka bangkit lagi... demi matlamat yang harus di capai.

Makan..berkongsi dan jana pendapatan..Together Building People..

·         BOLEH SAYA TANYA SATU SOALAN?
·         ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK MEMPUNYAI PENDAPATAN SEBANYAK RM200,000.00 SEBULAN?
·         PADA PENDAPAT ANDA, APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN UNTUK MEMPEROLEHI PENDAPATAN SEBANYAK ITU SEBULAN?
·         ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK TAHU BAGAIMANA, JIKA IANYA TIDAK MENYALAHI UNDANG-UNDANG, SENANG DAN TIDAK PERLU MEMBUAT PELABURAN YANG BANYAK?
·         BAIKLAH...DISINI TERDAPAT 3 PERKARA MUDAH YANG PERLU ANDA LAKUKAN....dengan modal serendah RM600.00-RM2,700.00..

1.       Mampukah anda membeli 3 botol Transfer Factor (TF) setiap bulan?
Ø  Ia memerlukan perbelanjaan sebanyak RM464/RM498/RM507 sebulan. Anda makan sendiri atau jual produk tersebut kepada sesiapa sahaja. Saya guna sendiri.

2.       Bolehkah anda laksanakan tindakan yang sama kepada 8 orang yang berminat sama untuk mendapat RM201,313.20 sebulan?

3.       Boleh tak anda mengajar 8 orang berkenaan untuk melakukan tindakan yang sama?
Ø  Mengajar setiap orang untuk menggunakan skrip ini untuk mendapat 8 orang ahli dibawah mereka?
Ø  Kemudian ulangi proses berkenaan kepada semua yang masuk ke dalam system ini.

·         ITU SAHAJA YANG ANDA PERLU BUAT UNTUK MENJANA PENDAPATAN SEBANYAK RM201,313.20 SEBULAN!

·         Di level 4 anda akan dapat sejumlah 4,096 ahli kumpulan dengan setiap seorang hanya membeli sebanyak 3 botol Transfer Factor Advance atau 2 kotak Jus Transfer Factor Riovoda. Anda berpeluang untuk mendapat RM188,000.00 sebulan!
TAHAP
JUMLAH AHLI
LP
% KOMISYEN (oleh syarikat)
1LP=RM3.775
KOMISYEN RM
ANDA
-
100
-

-
1
8
800
2
16
60.40
2
64
6,400
25
1,600
6,040.00
3
512
51,200
5
2,560
9,664.00
4
4096
409,600
12
49,152
185,548.80
JUMLAH




201,313.20

·         Katakanlah anda mengambil masa selama setahun untuk melaksanakan program ini dan tahap kejayaan yang anda capai hanya 50% sahaja, anda masih berpeluang untuk menjana pendapatan bulanan sebanyak RM100,656.60
·         Kalau tahap kejayaan anda hanya 25% anda akan menajana pendapatan bulanan sebanyak RM50,328.30
·         Kalau tahap kejayaan anda hanya 10% anda akan menjana pendapatan bulanan sebanyak RM20,000.00 dalam jangka masa 12 bulan...
·         Walau bagaimanapun telah ramai yang memperolehi RM20,000.00 dalam tempoh 3 bulan. Bergantung kepada kerajinan anda membantu downline anda.

Jangan berlengah lagi..hubungi saya untuk keterangan lanjut..saya akan membantu anda..
011-27660237 atau layari http://transferfactorbest.blogspot.com

Friday, May 10, 2013


4Life Transfer Factor Riovida 
1 Set (2 Botol x 500ml) 


Minuman Jus Penjana Tenaga


Produk ini adalah satu minuman yang menggabungkan kemujaraban Transfer Factor E-FX dengan buah-buahan yang sememangnya kaya dengan antioksidan. Rio Vida (Sungai Kehidupan) merupakan suatu keperluan tenaga harian anda.


Produk ini cukup unik kerana ia mengandungi Acai Beri yang mengandungi kandungan antioksidan amat tinggi (33 kali ganda lebih tinggi daripada teh hijau), asid amino, asid lemak, dan lain-lain.


Produk ini turut mengandungi Blueberi yang membantu sistem penghadaman serta gerak balas inflamasi yang normal. Kandungan Elderberi membantu meneutralkan radikal bebas, menggalakkan kesihatan jantung dan mengawal tahap 'stress'. Laktoferin yang terkandung di dalamnya berfungsi membantu protein susu vital yang menyokong sistem imun. 


Riovida adalah produk pertama yang berjaya menstabilkan Transfer Factor dalam bentuk cecair. Riovida dimuatkan pada muka utama "Physicians' Desk Reference" dari tahun 2003 sehingga hari ini iaitu buku panduan piawaian pemakanan tambahan untuk doktor-doktor dan juga para saintis. 

  1. Memberikan kuasa tenaga dengan menyeimbangkan sistem imun di dalam badan dan amat sesuai kepada mereka yang cepat letih dan lesu
  2. Menyediakan kuasa molekul Transfer Factor E-FX yang telah terbukti keberkesanannya
  3. Digabungkan dengan sumber antioksidan No. 1 di dunia iaitu Acai Beri dan disertakan sekali dengan elderberi, buah delima, bluberi dan anggur ungu
  4. Menggalakkan kesihatan jantung, sistem penghadaman, sistem kencing dan sistem imun
  5. Membantu di peringkat awal mengenali ancaman kesihatan




Faedah-Faedah:

• Merangsang dan menyeimbangkan sistem imun. 


• Anti virus, anti bakteria, anti fungal dan anti radang.


• Anti oksidan, anti kanser dan anti parasit usus. 


• Menambahkan tenaga, stamina dan penuh berkeupayaan.


• Mengurangkan tekanan darah.


• Mengurangkan tahap LDL (bad cholesterol).


• Membantu melindungi kelenjar dan mengurangkan penyakit berkaitan jantung.


• Membantu mencegah batu karang dalam hempedu dan buah pinggang.


• Membantu masalah gigi, gusi dan alahan.


• Mempertahankan ‘ prostate


• Memperbaiki sistem jantung dan mengurangkan kerosakkan fizikal jantung


• Meningkatkan daya ingatan dan penglihatan.


• Merawat cirit-birit dan desentri.


• Memperbaiki sistem peranakan.


• Memperbaiki sistem pencernaan dan metabolisme.


Rawatan untuk pesakit yang mengalami ketidak-suburan (mandul) dan perlu dimakan oleh kedua-dua pihak lelaki dan wanita. 
 
untuk keterangan lanjut boleh menghubungi no seperti yang tertera di skrin PC anda..011-27660237..(Raja Penawar)
 
credit to: http://tf4life.blogspot.com